Online aangifte van uw veulen

30/03/2021

Online aangifte van uw veulen

 

Hoe verloopt de online registratie en identificatie van een veulen:

  • Falcoo met domeinnaam Horseid.eu is de digitale plaats voor registratie/aangifte van veulens. Vanaf de site eafs.be is er een link beschikbaar voor het online aanmelden van veulens.
  • Na de online aangifte ontvangt u onmiddellijk een bevestigingsmail met alle ingevoerde gegevens.
  • De originele dekbon, met de door dierenarts en fokker/eigenaar ingevulde geboorteverklaring, wordt per post verzonden aan PPV Europese Arabo-Friezen Stamboek – Ambachtenlaan 23/2b, 3001 Heverlee (BEL). Advies: maakt zeker een kopie van de dekbon en de geboorteverklaring voor uw eigen archief.
  • Van PaardenPuntVlaanderen ontvangt u per mail een debetnota voor betaling van de veulenregistratie waarbij de opmaak van de pedigree en het paspoort inbegrepen zijn (95 euro).
  • BCP-CBP – Belgische Confederatie van het paard – zend u per mail een uitnodiging tot betaling van het forfaitair bedrag (45,48 euro) verbonden aan de identificatie en de encordering van paarden in de centrale gegevensbank.
  • Na betaling en aangifte van het veulen via de website van het stamboek (EAFS – Europese Arabo-Friezen Stamboek) is de identificatieaanvraag, in toepassing van de wettelijke bepalingen, automatisch doorgestuurd naar de centrale gegevensbank HorseID.
  • Per mail ontvangt u een “Identificatieattest Paardachtigen” met “Signalementfiche” en “Gecodifieerd Beschrijvend Signalement” dit is een dossier van 5 pagina’s dat door de dierenarts wordt ingevuld na het chippen van het veulen. Het volledig Dossier wordt teruggestuurd naar EAFS-Europese Arabo-Friezen Stamboek, Ambachtenlaan 23/2B, 3001 Heverlee (BEL) – mail: info@eafs.be