Info + inschrijfblad EAFS Veulen- en Stamboekkeuring - 15/8/2020

03/07/2020

België (Wortegem-Petegem) organiseert een veulen- en stamboekkeuring op zaterdag 15 augustus, in Frankrijk (Monthodon) heeft deze plaats op zondag 13 september.

Het is voor alle Arabo-Friese veulens met 4 generaties gekende afstamming langs vaders én moeders kant (Veulenboek, Veulenboek I en Veulenboek II) mogelijk om aan de keuringen deel te nemen. 

 

Hoe verloopt de veulenkeuring?

Volgorde van startlijst per groep: het jongste merrieveulen komt als eerste in de ring, de andere merrieveulens volgen volgens leeftijd. Daarna komen de hengstveulens, ook voor deze groep komt het jongste veulen als eerste in piste.

De keuring vangt aan met de veulens uit de Aanvullende sectie Veulenboek II. Daarna volgen de veulens uit de Hoofdsectie: Veulenboek I en Veulenboek. 

 

Jeugdkampioen

De veulens uit de registers Veulenboek en Veulenboek I met een eerste premie A (eerste gerangschikt in hun groep) komen later terug in piste voor de keuring als Jeugdkampioen.

 

Dagkampioen

Alle deelnemende veulens en paarden opgenomen in de Hoofdsectie met een resultaat van eerste premie A nemen deel aan de keuring van Dagkampioen.

 

Inschrijven is mogelijk met het bijgevoegde inschrijfblad dat u als scan mag mailen aan het secretariaat tav Mevr. Wilfrieda Smits aan info@eafs.be