Belgisch Kampioenschap, Arabo-Friezen op podium

11/09/2022

De Belgische menners met Arabo-Friese paarden zetten mooie prestaties neer tijdens het Belgisch Kampioenschap Mennen dat eind augustus plaats had in Booischot.

 

Tweespanmenner Sven Stuyck kan weer een BK podiumplaats toevoegen aan zijn rijk gevulde palmares. Na vier gouden medailles en twee bronzen komt er dit jaar nog een zilveren medaille bij. Na een minder sterke start in de dressuur gaat Sven in de aanval en wint overtuigend de marathon én de vaaridgheid. In het eindresultaat wordt Sven knap tweede met een gering verschil van 0,43 punten op de winnaar.

Op 18 september tijdens de Arabo-Friese Dag in Wortegem-Petegem brengt Sven met zijn Arabo-Friezen Sil (V: Onne 376) en Xtreme (V: Topspeed Aswan) een demo in de water- en verplaatsbare hindernis op de terreinen van de Stohoeve.

 

Vierspanmenner Tom Stokmans behaalde brons tijdens het BK in Booischot. Voor Tom was het zijn tweede deelname aan een Belgisch Kampioenschap. In 2020, bij zijn eerste BK deelname in Aywaille, behaalde Tom de zilveren medaille. In Booischot kreeg hij sterke concurrentie van Dries Degrieck en Glenn Geerts die respectievelijk Belgisch goud en zilver behaalden.

Dit Belgisch podium neemt eind september deel aan het Wereldkampioenschap in het Italiaanse Pratoni del Vivaro.


Foto's: Marij Vosters