Poppen en PP winnen Hellendoorn

13/06/2016

HELLENDOORN (KNHS) – Jacques Poppen (Froombosch) was opnieuw een maatje te groot voor zijn concurrenten in de tweede wedstrijd om de KNHS-Para Men Trophy 2016 in Hellendoorn. Poppen won met ruime voorsprong op zijn collega’s Aad van Marwijk (Monster) en de winnares van 2015, Francisca den Elzen (Drouwenerveen).

Regerend Wereldkampioen bij de paramenners Jacques Poppen startte de populaire wedstrijd in Hellendoorn, waar in 2006 het WK paramennen werd gehouden, sterk op de eerste wedstrijddag. Hij reed een nette dressuurproef met zijn mooi bewegende Arabo Fries P.P. en werd beloond met de eerste plaats. In de vaardigheid wist hij als enige van de negen deelnemers tellende rubriek de lei schoon te houden.

 

Met een voorsprong van ruim 7 strafpunten ging Poppen relaxed de marathon in, waarin hij uiteindelijk alleen Van Marwijk voor zich moest dulden: “Mijn doel in deze marathon was om P.P. voorwaarts te laten lopen en dat ging de eerste drie hindernissen heel goed,” vertelt Poppen. “Voor de vierde hindernis kregen we wachttijd en toen was het heel lastig om hem weer op te laden. Vervolgens reed ik poort B voorbij en moest ik halverwege de brug terug, wat me veel tijd kostte. Ook voor hindernis vijf hadden we wachttijd, het was niet fijn om P.P. tegen te moeten houden in plaats van voorwaarts te rijden.”

Poppen won eerder dit seizoen ook de eerste wedstrijd om de KNHS-Para Men Trophy in Horst.

De menwedstrijd in Uden (24 tot en met 26 juni) vormt de laatste competitiewedstrijd, waarna de winnaar van de tweede editie van de KNHS-Para Men Trophy bekend is.
 

Poppen komt in Uden aan de start, waarna hij zijn vizier richt op het WK paramennen in Beesd van 4 tot en met 7 augustus: “Mijn dressuurproef in Hellendoorn was goed, maar er zit meer in. Ik wil op het WK onder de 36 strafpunten scoren. In de vaardigheid heb ik voor mezelf de klasse 4 tijden aangehouden en die heb ik gehaald, dus daar zit ik goed mee. Het is even puzzelen nu, want ik heb de laatste tijd veel marathon getraind. Nu is het een kwestie van fine-tunen richting Uden en het WK.” 

 

De KNHS-Para Men Trophy wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation en heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het paramennen zowel in de breedte als in de topsport. De KNHS-Para Men Trophy biedt geclassificeerde menners tevens een mooi aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale proef wordt uitgeschreven.