Geslaagde keuringsdag in Neerpelt

26/09/2016

Een mooie nazomerdag, een prachtige locatie én schitterende zwarte veulens en paarden vormden op zaterdag 24 september het decor van de Belgische keuringsdag van het stamboek die plaats vond op de riante terreinen  van sport- en fokstal Jelle's Home.

In de rubriek merrieveulens ging de premie 1A naar Alzahra van Lieke's Hoeve (V: Topspeed Aswan) van fokker en eigenaar Marjan van der Meer/Patrick van der Wielen uit Heermoes Hoogvliet Rotterdam. Boy (V: Louigi), het hengstveulen van Louis Groenen  uit Neerpelt werd winnaar van het veulenkampioenschap.

Voor de vierjarige merrie Maia van de Kantweg (V: Dark Laes)  van fokker en eigenaar Achille Snoeys uit Malle werd het een succesvolle deelname in Neerpelt. Naast de trofee van kampioen van de merries werd Maia eveneens bekroond als algemeen dagkampioen én werd ze als stermerrie opgenomen in het stamboek.

Een gelukkige Achille Snoeys: "Maia is een prachtig paard met een super braaf karakter. Ze is de vierde Arabo-Friese stermerrie op rij die ik gefokt heb uit de Friese merrie Reina (V: Teunis). Maia is nu in opleiding en doet het prima als rij- en menpaard. Ik ga mij nog even verdiepen in de hengstenkeuze om met haar te fokken, er zijn momenteel mooie moderne hengsten beschikbaar."

De keuringsdag in Neerpelt kende een gevarieerd programma met bereden dressuurvoorstellingen van Jonathan Girard met Azlan du Monty en Moniek Gevers met Louigi en Topspeed Aswan.