Edouard Simonet op podium in Windsor en Saumur

12/06/2016

Tijdens de officiële landenwedstrijden in Windsor en Saumur leverde het vierspan van Jelle's Home uit Neerpelt sterke prestaties. Huismenner Edouard Simonet behaalde op beide wedstrijden Team-Brons voor België.

 

CAIO Windsor

Edouard Simonet startte met een dressuurresultaat van 52,74 punten, goed voor plaats negen. De marathon verliep foutloos over de acht hindernissen met de snelste tijd in hindernis een. Chardon won de marathon, Sandmann werd tweede. Simonet volgde op een knappe derde plaats. In de vaardigheid liet Simonet een foutloos parcours noteren met een kleine tijdsoverschrijding waardoor hij nog een plaats promoveerde in het eindklassement en zesde werd in Windsor 2016. Samen met teamgenoot Dries Degrieck behaalde België brons na Nederland en Duitsland.

 

CAIO Saumur

Sterke start in Saumur met een dressuurproef van 49,43 punten, ook de zware marathon verliep voorspoedig met een vijfde plaats in een categorie met achtentwintig  internationale toppers.
Net als in Windsor, een foutloze omloop in de vaardigheid met een kleine overschrijding van de krappe toegestane tijd. Eindresultaat, plaats zeven individueel en met het Belgisch team op de derde plaats na Nederland en Duitsland.

 

Wij kijken uit naar de landenwedstrijd in Aken en natuurlijk naar het Wereldkampioenschap begin september in Breda!