EAFS Wisselbeker voor Sam Gees

10/10/2017

De EAFS Wisselbeker wordt jaarlijks uitgereikt ter ondersteuning van en waardering voor geleverde prestaties van ruiters, menners, fokkers…. De beker is een wisselbeker en verhuist van Danny Geraerts in het Limburgse Lommel naar Oost-Vlaanderen.  

Tijdens de Stamboekkeuring in Neerpelt is de beker uitgereikt aan Sam Gees. Deze jeugdige ambitieuze menner startte het afgelopen jaar succesvol in de nationale én internationale competitie tweespan paard. Vorige maand won Sam zijn eerste internationale wedstrijd CAI2* in Elsegem.

De 16-jarige menner uit Haaltert heeft vijf paarden op stal en heeft de ambitie om zijn sportcarrière verder op te bouwen naar de vierspansport.  “Nog twee jaar blijf ik tweespan rijden, daarna zet ik de stap naar de vierspannen, maar ik wil wel alles rustig opbouwen en zijn tijd geven. In 2018 staan CAI2* Exloo en CAI3* Valkenswaard op de agenda. De paarden worden getraind in enkel- en dubbelspan en ook rijd ik ze in vierspan. De paarden verfijnen in de dressuur is één van de doelstellingen, ik oefen veel op overgangen en figuren.  Mijn voorkeur gaat uit naar de Arabo-Friezen, deze paarden beschikken over meer uithoudingsvermogen, hebben meer actie en pit dan de Friese paarden.”

Het EAFS wenst Sam veel succes!