Arabo-Friezen nemen deel aan Wereldbeker in Mechelen

02/12/2015

Edouard Simonet geniet samen met Glenn Geerts en Koos de Ronde een wild card voor de wereldbeker in Mechelen.

Wij kennen Simonet als de succesvolle menner met de Arabo-Friese sportpaarden van Jelle's Home uit Neerpelt, toch was er even onzekerheid over de paarden waarmee Edouard zal deel nemen in Mechelen. "Het span ervaren Arabo's van het voorbije seizoen gaat na de laatste buitenwedstrijd voor enkele weken op rust naar de Normandische weilanden, om dit span daarna klaar te maken voor de Kerst indoor rest er te weinig tijd. De andere opkomende jonge paarden zijn wel sterk en talentvol maar missen de broodnodige ervaring voor Mechelen. Even dachten wij om voor CAI-W Mechelen een ervaren span warmbloedpaarden te lenen van een Duitse collega, maar van deze optie zijn wij afgestapt.

Ons span in Mechelen bestaat uit de ervaren Arabo's Ony X, Adagic, Maximus en Longy. Voor een vijfde paard zijn wij nog op zoek."

Ony X is een legendarisch paard waarmee Gert Schrijvers tal van WK's en CAIW's heeft gereden. Ony X was er als zesjarige in 2003 bij toen Gert Schrijvers in Mechelen de wereldbeker won. Tot in 2012 liep Ony X als enige Arabo-Fries mee als leiderspaard in het span warmbloeden van Gert Schrijvers. Momenteel is Rob Lommers de eigenaar van Ony X die met plezier zijn paard ter beschikking stelt aan Edouard Simonet. Ook Adagic en Maximus zijn voormalige paarden van Gert Schrijvers.

 

De eerste wedstrijd (warm up) heeft plaats op 29 december om 12:00 uur.
De Wereldbekerwedstrijd is voorzien op woensdag 30 december om 22:00 uur en wordt de afsluiter van vijd dagen topsport.