Arabo-Fries wint Beker van België

15/12/2015

Naast het Belgisch Kampioenschap voor menners CAN** organiseert de nationale commissie eveneens ieder jaar de Beker van België CAN*. Dit is een officieel regelmatigheidscriterium dat over het volledige wedstrijdseizoen loopt en waarbij er aan de hand van de resultaten en het aantal deelnemers per wedstrijd winstpunten te behalen zijn. De som van de vier hoogste scores bepalen het eindresultaat. 

Tijdens het jaarlijkse mennersfeest werden op 14 november de winnaars van de Beker van België gelauwerd en was het Philippe De Meersman, secretaris generaal van de KBRSF, die persoonlijk de bekers overhandigde. In de categorie enkelspan paard ging de eerste plaats naar Danny Geraerts met zijn Arabo-Fries Barok V: Yk Dark Danilo MV: Feitse.  Hiermee kan Danny terugblikken op een meer dan geslaagd outdoor seizoen waarin hij aan zes wedstrijden deelnam.

Met zijn zevenjarig ruin won de Limburgse menner dit jaar drie wedstrijden op rij; Flémalle, Vaux-sur-Sure en Recogne en werd hij derde in Zutendaal, Durbuy en Arville. Danny Geraerts:"Ja, vorig jaar waren wij er met een tweede plaats kort bij, maar dit jaar was het raak en kon de beker mee naar Lommel. Het was een sterk seizoen, Barok wordt stabieler en is constant in zijn prestaties. Wij trainen nu ook de dressuuronderdelen voor de proef CAN** en nemen af en toe les bij Christiaan Provoost. Aanvankelijk was Barok bij het aanspringen in galop wat te ijverig maar nu gaat het meer gecontroleerd. Mijn dochter Lize, die al vanaf haar veertien mijn vaste groom is, en ik zijn blij met het resultaat, het is een mooie beloning voor onze inzet. Wat de toekomst brengt staat nog niet vast. Wij starten in 2016 aanvankelijk de wedstrijden CAN* en kijken hoe alles verloopt voor wij de stap naar CAN** zetten. Ik ben tevreden met de resultaten van Barok en voel dat er nog groei mogelijk is."

Foto: Stéphane Paye