Foto's en resultaten EAFS Keuring - Jelle's Home - Pelt - update

19/09/2019

Goed verzorgde terreinen, een zonnige nazomerse dag, een gedreven groep medewerkers, verzorgde demo's én mooie veulens en paarden waren op zondag 15 september de ingrediënten van een geslaagde Arabo-Friese keuringsdag bij Jelle's Home in Pelt.

 

De te keuren veulens werden opgedeeld in verschillende rubrieken afhankelijk van het register waarin ze opgenomen waren; VBII, VB I en VB.

Veulens uit VB II en VB I namen deel voor premie's en rangschikking, veulens uit het VB met een premie 1A kampten mee voor de titel van Jeugdkampioen én Dagkampioen.

 

Winnaars premie 1A

Merrieveulens VBII: Joly van de Strohoeve (Xavier X Yk Dark Danilo) - Willy Naessens, Wortegem-Petegem BEL

Hengstveulens VBII: LeeRoy vd Vaerenvelden (Garrit vd Vaerenvelden X Dark Ynte) - Jaak Leroy, Hemiksem BEL

Merrieveulens VB: Jade Bint Aswan (Topspeed Aswan X Dark Ynte) - Louis-Magda Vannueten-Wouters, Geel BEL

Hengstveulens VB: Yk Dark king (Zabir Faa El vd Oosterzanden X Yk Dark Danilo) - Louis-Magda Vannueten Wouters, Geel BEL

Jeugdkampioen én Dagkampioen: Jade Bint Aswan (Topspeed Aswan X Dark Ynte) - Louis-Magda Vannueten-Wouters, Geel BEL

 

Verklarende beoordeling van de juryleden bij de toewijzing van het merrieveulen Jade Bint Aswan als winnaar van de categorie merrieveulens VB en als Jeugd- en Dagkampioen: “Op kop het nr 12, is een goed ontwikkeld veulen, staat goed in het rechthoekmodel,  heel mooi aansprekend hoofd, halshouding zou iets meer lengte mogen hebben, goed middenstuk erin, goede kroep, benen correct met voldoende bot naarmate dit veulen toch zoveel bloed vertoont, een ruime stap, een draf met veel oprichting, de draf is ruim met iets dat we toch graag zien, namelijk dat knietje erin wat nog komt van het Friese paard.” 

 

“Jade Bint Aswan is het tweede veulen dat wij fokken uit de Stamboekmerrie Renske van de Smalbemde (18,75% Arab. V: Dark Ynte). Renske, die nu 14 jaar is, werd destijds zelf als tweejarige Dagkampioen tijdens de keuring in Wortegem-Petegem. Via de vader Topspeed Aswan (50% Arabier) voert Jade 34,37 % Arabisch bloed. Wij kozen voor Aswan om zijn ruime gangen, zijn Barokke uitstraling en zijn gouden karakter. Deze eigenschappen herkennen wij nu al bij ons veulen Jade Bint Aswan.” Zo vertellen Louis en Magda Vannueten-Wouters, de trotse fokkers van Jade.

 

Tevens werden die dag de Danilo-merries Wilfrieda (eigenaar Joris Baert – Hamme BEL) en Wilmina (eigenaar Willy Naessens – Wortegem-Petegem BEL) met een 2depremie opgenomen in het Stamboek.

 

EAFS Catalogus keuring Jelle's Home - Pelt

EAFS Resultaten premies Jelle's Home - Pelt