Deelname aan EAFS-veulenkeuringen

13/08/2019

Fokkers, laat uw veulens zien!

Frankrijk (Monthodon) organiseert een veulen- en stamboekkeuring op 1 september, in België (Neerpelt) heeft deze plaats op 15 september.

Het is voor alle Arabo-Friese veulens met 4 generaties gekende afstamming (Veulenboek, Veulenboek I en Veulenboek II) mogelijk om aan de keuringen deel te nemen. 

Hoe verloopt de veulenkeuring?

Volgorde van startlijst per groep: het jongste merrieveulen komt als eerste in de ring, de andere merrieveulens volgen volgens leeftijd. Daarna komen de hengstveulens, ook voor deze groep komt het jongste veulen als eerste in piste.

De keuring vangt aan met de veulens uit de Aanvullende sectie Veulenboek II. Daarna volgen de veulens uit de Hoofdsectie: Veulenboek I en Veulenboek. 

Jeugdkampioen

De veulens uit de registers Veulenboek en Veulenboek I met een eerste premie A (eerste gerangschikt in hun groep) komen later terug in piste voor de keuring als Jeugdkampioen.

Dagkampioen

Alle deelnemende veulens en paarden opgenomen in het Hoofdregister met een resultaat van eerste premie A nemen deel aan de keuring van Dagkampioen.